Caruso St John renoverer Tate Britain

Den engelsk/schweiziske tegnestue Caruso St Johns ombygning og renovering af Tate Britain er netop blevet afsløret. Projektet omfatter en ny vindeltrappe i en smuk rotunde, offentlige undervisnings-og eventrum i underetagen og nye faciliteter til Tate-medlemmer på øverste etage. Den første fase af projektet der fokuserede på restaureringen af gallerierne i den såkaldte South East Quadrant, åbnede i maj 2013.

Arkitekterne har mesterligt "ryddet op" i de eksisterende rumligheder og tilføjet nye elementer og rum i et moderne formsprog, som skaber en smuk kontrast til Museets oprindelige arkitektur. I forhold til andre arkitekter som f.eks. David Chipperfield og John Pawson, som arbejder ud fra en lignende filosofi, er Adam Caruso, Peter St John og Rod Heyes ikke bange for at benytte sig at ornamentik og detaljer, som har stærke referencer til eksisterende bygningsdele og dekoration. Dette er efter min mening en af deres særlige kvaliteter, som kendetegner dette og andre af deres karakteristiske projekter.

Nyd billederne af en af mine favorit arkitekturfotografer, den schweizisk/fransk-fødte Hélène Binet, og husk det er gratis at besøge museet. Læs mere om Tate her http://www.tate.org.uk/

The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_02_lower_level_rotunda_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_01_principal_level_rotunda_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_04_south_east_quadrant_gallery_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_06_thegrandsaloon_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_05_djanogly_cafe_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_03_members-_area_-c-_helene_binet.jpg

Fotograf © Hélène Binet