David Shrigley og India Mahdavi indtager Sketch i London

Institutionen Sketch i London har netop åbnet deres gallery restaurant med hele 239 værker af den engelske kunstner David Shrigley, som vi kender herhjemme fra Galleri Nicolai Wallner. Interiøret er skabt af India Mahdavi, som i dag har eget kontor i Paris, og som inden arbejdede syv år for Christian Liaigre som kunstnerisk leder. Hun er kendt for sine utallige interiørprojekter for private kunder, for Claridges i London og hende seneste samarbejde med Joseph Dirand på hotellet L'Apogée Courchevel, som du kan læse mere om her på bloggen.

De to kunstneres arbejder er efter min mening perfekt forenet i dette projekt. Shrigleys originale naive stregtegninger, som har en god blanding af humor og alvor, taler smukt sammen med Mahdavis univers, som både rummer klassiske og feminine elementer, men også noget moderne og sprælsk. Bestil bord via www.sketch.uk.com  

The-Architects-Choice-Sketch-David-Shrigley-01.jpg

Foto © Sketch

BozarthFornell Architects

Når jeg udvælger emner til min blog, repræsenterer projekterne for det meste et interessant møde mellem to modsætninger i form af f.eks. materialer, fysisk form eller historisk byggestil. Kontrasterne i et projekt, som skaber spændinger og giver det liv og kant, kan løses på mange niveauer og med forskellig styrke.

Arkitekten og møbelsnedkeren Andreas Bozarth Fornell fra Stockholm arbejder i et moderne og enkelt univers med brug af rene linjer og former, og mestrer at skabe smagfulde kontraster med udgangspunkt i materialer, farver og strukturer.

Han startede eget kontor i 2010 og er kendt for sine butikskoncepter for svenske Acne, herunder også forretningen i København. Senest er franske Sandro kommet på kundelisten. Læs mere om BozarthFornell Architects på http://bozarthfornell.com

The-Architects-Choice-Bozarthfornell- Architects-01.jpg
The-Architects-Choice-Bozarthfornell- Architects-09.jpg
The-Architects-Choice-Bozarthfornell- Architects-06.jpg
The-Architects-Choice-Bozarthfornell- Architects-02.jpg
The-Architects-Choice-Bozarthfornell- Architects-03.jpg
The-Architects-Choice-Bozarthfornell- Architects-05.jpg
The-Architects-Choice-Bozarthfornell- Architects-07.jpg
The-Architects-Choice-Bozarthfornell- Architects-08.jpg

Foto © Bozarthfornell Architects

Caruso St John renoverer Tate Britain

Den engelsk/schweiziske tegnestue Caruso St Johns ombygning og renovering af Tate Britain er netop blevet afsløret. Projektet omfatter en ny vindeltrappe i en smuk rotunde, offentlige undervisnings-og eventrum i underetagen og nye faciliteter til Tate-medlemmer på øverste etage. Den første fase af projektet der fokuserede på restaureringen af gallerierne i den såkaldte South East Quadrant, åbnede i maj 2013.

Arkitekterne har mesterligt "ryddet op" i de eksisterende rumligheder og tilføjet nye elementer og rum i et moderne formsprog, som skaber en smuk kontrast til Museets oprindelige arkitektur. I forhold til andre arkitekter som f.eks. David Chipperfield og John Pawson, som arbejder ud fra en lignende filosofi, er Adam Caruso, Peter St John og Rod Heyes ikke bange for at benytte sig at ornamentik og detaljer, som har stærke referencer til eksisterende bygningsdele og dekoration. Dette er efter min mening en af deres særlige kvaliteter, som kendetegner dette og andre af deres karakteristiske projekter.

Nyd billederne af en af mine favorit arkitekturfotografer, den schweizisk/fransk-fødte Hélène Binet, og husk det er gratis at besøge museet. Læs mere om Tate her http://www.tate.org.uk/

The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_02_lower_level_rotunda_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_01_principal_level_rotunda_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_04_south_east_quadrant_gallery_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_06_thegrandsaloon_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_05_djanogly_cafe_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_03_members-_area_-c-_helene_binet.jpg

Fotograf © Hélène Binet

Paul Smith Shop, 11 Albemarle Street, Mayfair, London

A6 Architects har skabt en utraditionel facade til den netop nyåbnede Paul Smith forretning i Londons Mayfair-kvarter, som på bedste vis skaber relation mellem Brandet Paul Smith og den byhistoriske kontekst og arkitektur. Den nye facade i stueetagen er skabt i støbejern, som er et kendt materiale fra byens inventar, men som sjældent ses så massivt på en eksklusiv butiksfacade. Støbejernets ubehandlede overflade skaber en smuk rustik kontrast til den bemalede eksisterende murede overfacade på det klassiske georgiske byhus, som er fra det 18. århundrede. De støbte mønstre i jernfacaden er inspireret af teksturer og vævetekniker i Paul Smiths tekstiler og rummer samtidig små ”skæve” indslag med motiver fra Smiths univers. Det grafiske cirkelmønster, som gentages i hele facadens længde, skaber en optisk kompleksitet som forstærkes af skyggerne som sollyset skaber i relieffet. Et smukt og originalt projekt som skal opleves på næste London visit.

Paul-Smith-Albemarle-Street-store-facade-by-6a-Architects_2.jpg
Paul-Smith-Albemarle-Street-store-facade-by-6a-Architects_0.jpg
Paul-Smith-Albemarle-Street-store-facade-by-6a-Architects_1.jpg
Paul-Smith-Albemarle-Street-store-facade-by-6a-Architects_4.jpg
Paul-Smith-Albemarle-Street-store-facade-by-6a-Architects_3.jpg
Paul-Smith-Albemarle-Street-store-facade-by-6a-Architects_7.jpg
Paul-Smith-Albemarle-Street-store-facade-by-6a-Architects_8.jpg
Paul-Smith-Albemarle-Street-store-facade-by-6a-Architects_5.jpg

Fotograf © A6 Architects  

 

Sct. Catherine's College, Oxford

Sct. Cathrine's College i Oxford fra 1963 er et af Arne Jacobsen hovedværker. Jeg besøgte stedet i maj 2013, for at se projektet hvor blandt andet den klassiske Oxford stol er tegnet specielt til. Stolen som bliver produceret med forskellige ryghøjder har den særlige funktion, at den med sin højeste ryg afskærme personen i stolen og skaber et intimt rum ved bordet. Arne Jacobsen ønskede i spisesalen den åbne plan, for at kunne samle alle kollegiets brugere og beboere på ét sted, men gjorde det samtidig muligt at beholde det traditionsrige hierarki mellem elever og lærer ved møbleringen, hvor eleverne sad på lave bænke og lærer og rektor ved højbordet bag beskyttende rygge. Bænkene er i dag udskiftet til AJ's "syvere".

Sct. Cathrine's College er fyldt med smukke rumligheder og detaljer, særligt skal nævnes spisesalen, biblioteket, auditoriet og de karakteristiske støbte betonbjælker der går igen i flere af bebyggelserne med deres imponerende spænd. De har samtidig en helt særlig effekt og stoflighed, hvor overfladen er silkeblød og derfor lader dagslyset fra lyslanternerne i taget flyde blidt ind i rummet.

Elevernes plads i spisesalen med særlige fastmonterede bordlamper

Elevernes plads i spisesalen med særlige fastmonterede bordlamper

Spisesalen med lærernes bordbord i baggrunden til høje med Oxford-stolen med høj ryg

Spisesalen med lærernes bordbord i baggrunden til høje med Oxford-stolen med høj ryg

Oxford stolen med høj ryg. Foto: Fritz Hansen

Oxford stolen med høj ryg. Foto: Fritz Hansen

Søjle møder gulv i spisesalen

Søjle møder gulv i spisesalen

Auditorium

Auditorium

Vægpanel

Vægpanel

Bibliotek

Bibliotek

Bibliotek

Bibliotek

Gulv i bibliotek

Gulv i bibliotek

Konstruktionsdetalje

Konstruktionsdetalje

Eksteriør

Eksteriør

Ankomst

Ankomst

Gårdrum

Gårdrum

Fotograf: Henrik Kjær Christiansen

Hotel Café Royal, London

Efter 4 års renovering åbnede Café Royal i Regent Street, London, som hotel i 2012. Stedet har en lang og stolt historie som går helt tilbage til 1863. Oprindeligt var Café Royal et forlystelsessted med restauranter, saloner og barer, men rummede ikke en mulighed for overnatning, før de 159 værelser og suiter blev tilføjet i 2012. Hotellet fremstår nu som et originalt og gennemført 5-stjernet luksushotel, som på samme tid både har et klassisk og moderne udtryk. Hotellet kombinerer nemlig på smukkeste vis de oprindelige fredede historiske detaljer med den britiske arkitekt David Chipperfields klare og enkle formsprog. Læs mere på: www.hotelcaferoyal.com

Så smuk kan en simpel kuffertdør se ud på Hotel Café Royal, London

Så smuk kan en simpel kuffertdør se ud på Hotel Café Royal, London

Lobby ved indgangen fra Regent Street

Lobby ved indgangen fra Regent Street

The Bar

The Bar

The Grill Room

The Grill Room

Korridor

Korridor

Mansard Room

Mansard Room

Badeværelse

Badeværelse

Badeværelse

Badeværelse

Fotograf: Henrik Kjær Christiansen

Arkitekt Sir John Soane's hjem og museum i London

Næste gang du er i London, må du lægge vejen forbi et fascinerende privat hjem for den britiske arkitekt, Sir John Soane (1753-1837), som efter hans død blev til museum. Ud over at være et elegant overklassehjem, med plads til familie og tjenestefolk, rummer ejendommen også arkitektens store private samling af antikke skulpturer og bygningsdele samt en større malerisamling. Interiøret er ikke ændret men blot nænsomt renoveret efter arkitekts død og huset er derfor en sand tidslomme, med et væld af detaljer og historier. Læs mere på www.soane.org

Sir John Soanes museum3.jpg
Sir John Soanes museum1.jpg
Sir John Soanes museum2.jpg
Sir John Soanes museum5.JPG
Sir John Soanes museum8.JPG
Sir John Soanes museum7.JPG