Givenchy på Avenue Montaigne

Netop hjemvendt fra Paris hvor jeg bl.a. kiggede forbi Joseph Dirand seneste projekt på Avenue Montaigne, hvor han har flere butiksindretninger på samvittigheden. Projektet er resultatet af et tæt samarbejde mellem Joseph Dirand og Givenchys kreative direktør, Riccardo Tisci.

I forhold til mange andre projektet af Joseph Dirand, har han her valgt at lade stedets eksisterende rustikke lofter blive og give dem en dominerende og vigtig rolle i projektet. Loftet stammer fra den bagerforretning, der oprindelig lå i stueetagen helt frem til 1980-erne og for de to kreative skabere, må opdagelsen af loftet have været et sandt scoop. Det stramme klassiske og velkendte monokrome Dirand-interiør får smukt modspil i det rå loft. Når man fokuserer på det øvrige interiør, opdager man hvordan kontrasterne dyrkes i samtlige overflader. Breccia Verde Carrara-marmoren på gulvet møder det polerede stål, den gyldne messing og den sorte lak med forskellige glanstrin på inventaret. Samtidig møder de massive egetræsparketgulve den grå vulkanske sten, Ceppo på væggene som suppleres med paneler af kraftig grå filt. En raffineret detalje ses i mødet mellem væggene og det originale loft. Her er der monteret en spejlbort på væggenes øverste del, der får loftet til at virke uendeligt og svævende.  

Interiøret har en meget høj finish og detaljeringsgrad, og det virkede som om personalet var meget tilfredse med deres nye opgivelser. Som kunde oplever man en spændende sekvens af velproportionerede rumligheder med varierende materialer og med gode displaymuligheder af Givenchys produkter. Et yderst vellykket projekt fra Dirand & Tisci.

The-Architects-Choice-Givenchy-Paris-Joseph-Dirand-02.jpg

Foto © Givenchy

David Shrigley og India Mahdavi indtager Sketch i London

Institutionen Sketch i London har netop åbnet deres gallery restaurant med hele 239 værker af den engelske kunstner David Shrigley, som vi kender herhjemme fra Galleri Nicolai Wallner. Interiøret er skabt af India Mahdavi, som i dag har eget kontor i Paris, og som inden arbejdede syv år for Christian Liaigre som kunstnerisk leder. Hun er kendt for sine utallige interiørprojekter for private kunder, for Claridges i London og hende seneste samarbejde med Joseph Dirand på hotellet L'Apogée Courchevel, som du kan læse mere om her på bloggen.

De to kunstneres arbejder er efter min mening perfekt forenet i dette projekt. Shrigleys originale naive stregtegninger, som har en god blanding af humor og alvor, taler smukt sammen med Mahdavis univers, som både rummer klassiske og feminine elementer, men også noget moderne og sprælsk. Bestil bord via www.sketch.uk.com  

The-Architects-Choice-Sketch-David-Shrigley-01.jpg

Foto © Sketch

L'Apogée Courchevel af Joseph Dirand & India Mahdavi

I december 2013 åbnede det 5-stjernede L' Apogee Courchevel i de franske Alper. Projektet er efter min mening en overbevisende kombination af det bedste, som fransk kultur og natur kan præsterer. Stedet må være det ultimative valg for det segment, der tiltrækkes af sublim moderne æstetik, lækker gourmet, velvære og selvfølgelig gode sneklædte pister.

L' Apogee Courchevel har 53 rummelige suiter og værelser, én penthouse-suite og en 5-stjernet skihytte/chelet. Maden er kokken Franck Feriutti ansvarlig for i de forskellige afslappede restauranter og barer. Spa med jacuzzi, indendørs swimmingpool, fem behandlingsrum og frisør dækker gæsternes behov for velvære og afslapning.

Arkitekt Joseph Dirand, som blandt andet er kendt for Balmains boutique, restaurant Monsieur Bleu i Paris samt Cholé's nye koncept, har sammen med interiørdesigner India Mahdavi tegnet samtlige møbler og interiørs lige fra værelser til restauranter, til det private chalet og stolene ved pejsen. De har skabt et elegant og moderne design, der samtidigt er blødt, behageligt og hjemligt. Selvom deres stilarter er forskellige, har de sammen formået at skabe ét udtryk for hotellet, som familier kan vende tilbage til i generationer.

Bestil et ophold og læs mere på www.lapogeecourchevel.com

The-Architects-Choice-Lapogee-Courchevel_01.jpg
The-Architects-Choice-Lapogee-Courchevel_03.jpg
The-Architects-Choice-Lapogee-Courchevel_06.jpg
The-Architects-Choice-Lapogee-Courchevel_05.jpg
The-Architects-Choice-Lapogee-Courchevel_08.jpg
The-Architects-Choice-Lapogee-Courchevel_15.jpg
The-Architects-Choice-Lapogee-Courchevel_12.jpg
The-Architects-Choice-Lapogee-Courchevel_14.jpg
The-Architects-Choice-Lapogee-Courchevel_10.jpg

Foto © L'Apogée Courchevel 

Monsieur Bleu, Palais de Tokyo i Paris

Den franske arkitekt, Joseph Dirands, første restaurantprojekt i Paris har navnet, Monsieur Bleu. Placeringen er i det måske mest kreative og underholdende museum for samtidskunst i Paris, Palais de Tokyo. Restauranten som åbnede i maj i år har en skøn terrasse med udsigt til Eiffeltårnet og et interiør der ligger smukt i forlængelse af Dirands tidligere projekter. Stilen er som altid kendetegnet ved at være en smagfuld kombination af moderne og klassiske elementer i en underspillet stilren sammenstilling. Tonerne i projektet er en kombination af den neutrale sort/hvide-skala, der møder de skønne grønne toner i den karakteristiske Connemare marmor, som forstærkes af de polstrede stole og sofaer med fløjl og plys i samme nuancer. Af yderligere elementer kan nævnes de store spejlflader og forgyldte døre og vægelementer. De store skulpturelle lysekroner er af Michel Boyer. www.palaisdetokyo.com   www.monsieurbleu.com 

MonsieurBleu3.jpg
MonsieurBleu1.jpg
MonsieurBleu2.jpg
MonsieurBleu4.jpg
MonsieurBleu8.jpg
MonsieurBleu5.jpg
MonsieurBleu7.jpg
MonsieurBleu6.jpg

Fotograf © Adrien Dirand