En særlig baggård i Geneve

Er netop hjemvendt fra en inspirerende rundrejse i Schweiz med fokus på moderne arkitektur. I Geneve stødte jeg på dette fascinerende gård- og trapperum set fra et boligbyggeri af Sergison Bates Architects. Jeg har jo en svaghed for moderne arkitektur, når den formår at tilpasse sig historiske omgivelser på en underspillet og samtidig kontrastfuld måde. Det sker i dette projekt, som er præget af en helt særlig stemning, som man måske skal være en lidt nørdet arkitekt som mig, for at kunne se skønheden i?  

Læs mere om projektet her: www.sergisonbates.co.uk

Foto © Henrik Kjær Christiansen

Eric Schmitt

Franskmanden Eric Schmitt er født i 1955 i Toulouse og flyttede siden til Paris. I 1997 forlod han metropolen med sin familie for at flytte til landet ved de smukke Fontainebleau skove, hvor han samtidig etablerede sit atelier.

"Jeg kan opsummere mit arbejde som følge af den arkitekt jeg aldrig vil være, billedhuggeren jeg næsten blev og designeren jeg ikke er" Sådan beskriver Eric Schmitt sine intentioner med de mange arbejder, som rummer en lang række eksklusive objekter, møbler, belysning og arkitektoniske projekter i form af bl.a. trapper og pejse samt mindre landskabsopgaver. Han følger den klassiske franske tradition med dekorativ kunst i et moderne elegant udtryk med brug af klassiske materialer i sublim forarbejdning.  Hans nummererede objekter sælges i gallerier eller skabes på bestilling.  

Mit kendskab til Eric Schmitt kommer fra hans lange samarbejde med kollegaen Christian Liaigre, hvor han har skabt unikke møbler og detaljer. Jeg har udvalgt en række arbejder, som efter min mening repræsenterer hans originale formgivning, materialevalg og spændvidde i udtryk. Hans brug af patineret bronze og jern samt natursten er uovertruffen!  Se mere på http://www.ericschmitt.com

The-Architects-Choice-Eric-Schmitt-blog1.jpg
The-Architects-Choice-Eric-Schmitt-blog2.jpg
The-Architects-Choice-Eric-Schmitt-blog4.jpg
The-Architects-Choice-Eric-Schmitt-blog3.jpg

Foto © Eric Schmitt

Caruso St John renoverer Tate Britain

Den engelsk/schweiziske tegnestue Caruso St Johns ombygning og renovering af Tate Britain er netop blevet afsløret. Projektet omfatter en ny vindeltrappe i en smuk rotunde, offentlige undervisnings-og eventrum i underetagen og nye faciliteter til Tate-medlemmer på øverste etage. Den første fase af projektet der fokuserede på restaureringen af gallerierne i den såkaldte South East Quadrant, åbnede i maj 2013.

Arkitekterne har mesterligt "ryddet op" i de eksisterende rumligheder og tilføjet nye elementer og rum i et moderne formsprog, som skaber en smuk kontrast til Museets oprindelige arkitektur. I forhold til andre arkitekter som f.eks. David Chipperfield og John Pawson, som arbejder ud fra en lignende filosofi, er Adam Caruso, Peter St John og Rod Heyes ikke bange for at benytte sig at ornamentik og detaljer, som har stærke referencer til eksisterende bygningsdele og dekoration. Dette er efter min mening en af deres særlige kvaliteter, som kendetegner dette og andre af deres karakteristiske projekter.

Nyd billederne af en af mine favorit arkitekturfotografer, den schweizisk/fransk-fødte Hélène Binet, og husk det er gratis at besøge museet. Læs mere om Tate her http://www.tate.org.uk/

The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_02_lower_level_rotunda_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_01_principal_level_rotunda_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_04_south_east_quadrant_gallery_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_06_thegrandsaloon_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_05_djanogly_cafe_-c-_helene_binet.jpg
The Architects Choice_critical-round-up-tate-britain-renovation-caruso-st-john_03_members-_area_-c-_helene_binet.jpg

Fotograf © Hélène Binet

Et byhus i Sóller, Mallorca

Sóller, i den nord-vestlige del af Mollorca, har en række byhuse fra starten af 1900-tallet opført i stilarten art nouveau. Jeg fik mulighed for at komme indenfor i flere af dem og mødte her magiske rumligheder og detaljer, som jeg har forsøgt at fange i en række billeder, som kommer i løbet af de næste par måneder.

Se også billederne fra det tidligere viste byhus med det magiske trapperum.

HUS2_3_SH_WEB.jpg
HUS2_6_SH_WEB.jpg
HUS2_4_SH_WEB.jpg
HUS2_1_SH.jpg

Fotograf © Henrik Kjær Christiansen

En magisk trappe i Sóller, Mallorca

I sommeren 2013 tilbragte jeg to uger på Mallorca i området omkring byen Sóller i den nord-vestlige del af øen.  Sóller by har en række unikke byhuse fra starten af 1900-tallet opført i stilarten art nouveau. Jeg fik mulighed for at komme indenfor i flere af dem og mødte her magiske rumligheder og detaljer, som jeg har forsøgt at fange i en række billeder, som kommer i løbet af de næste par måneder.

De første billeder er fra et byhus, som ligger for enden af byens travle handelsstrøg. Huset har været i den samme families eje siden opførelsen i 1907. Facaderne og interiøret er tæt på uændret igennem tiderne, og huset stod som en sand tidslomme med et magisk stemning og en snert af forfald. Nyd hovedtrappen og ovenlyset som er husets omdrejningspunkt.

HUS1_1_SH_WEB.jpg
HUS1_2_SH_WEB.jpg
HUS1_3_SH_WEB.jpg
HUS1_5_SH_WEB.jpg
HUS1_4_SH_WEB.jpg

Fotograf © Henrik Kjær Christiansen