Herskabslejlighed anno 2015

En historisk herskabslejlighed har gennemgået en gennemgribende transformation igennem de sidste 3 måneder. Oprindelige detaljer er blevet nænsomt renoveret og elementer fra tidligere renoveringer, i den over 100 år gamle lejlighed, er fjernet og erstattet af nye løsninger med respekt for stedets ånd og materialer.

Foto © Henrik Kjær Christiansen

Et badeværelse til Carine Roitfeld

Den tidligere chefredaktør på fransk Vogue, Carine Roitfeld, har fået den britiske arkitekt David Chipperfield til at renovere sit badeværelse i sin lejlighed i Paris, som samme herre tidligere har renoveret. Chipperfield har skabt en helt særlig atmosfære i rummet, hvis vægge er beklædt med træpaneler og gulvet med lys carrara marmor.

CR badevørelse af DC1 Photography Matteo Bonotto for David Chipperfield Architects.jpg
CR badevørelse af DC2.jpg
CR badevørelse af DC3.jpg
CR badevørelse af DC4.jpg

Foto © Matteo Bonotto for David Chipperfield Architects

Hotel Café Royal, London

Efter 4 års renovering åbnede Café Royal i Regent Street, London, som hotel i 2012. Stedet har en lang og stolt historie som går helt tilbage til 1863. Oprindeligt var Café Royal et forlystelsessted med restauranter, saloner og barer, men rummede ikke en mulighed for overnatning, før de 159 værelser og suiter blev tilføjet i 2012. Hotellet fremstår nu som et originalt og gennemført 5-stjernet luksushotel, som på samme tid både har et klassisk og moderne udtryk. Hotellet kombinerer nemlig på smukkeste vis de oprindelige fredede historiske detaljer med den britiske arkitekt David Chipperfields klare og enkle formsprog. Læs mere på: www.hotelcaferoyal.com

Så smuk kan en simpel kuffertdør se ud på Hotel Café Royal, London

Så smuk kan en simpel kuffertdør se ud på Hotel Café Royal, London

Lobby ved indgangen fra Regent Street

Lobby ved indgangen fra Regent Street

The Bar

The Bar

The Grill Room

The Grill Room

Korridor

Korridor

Mansard Room

Mansard Room

Badeværelse

Badeværelse

Badeværelse

Badeværelse

Fotograf: Henrik Kjær Christiansen